Informatie voor nieuwe leden

Welkom bij Watersportvereniging de Pettelaer! We zijn super enthousiast je te mogen verwelkomen als lid op onze vereniging. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Voor meer informatie kun je altijd op onze website terecht of contact op nemen via het contactformulier.

 
directions

Route & Parkeren

Bezoekadres: Zuiderstrandweg 1, ’s-Hertogenbosch

Adres voor navigatie: Zuiderplasweg, ’s-Hertogenbosch
Adres voor kort parkeren: Tacitusstraat 30, ’s-Hertogenbosch

Toegang met de auto is beperkt. Als je als lid een ligplaats hebt is het mogelijk om bij de secretaris een polderpas aan te vragen. Hiervoor betaal je borg en het aantal passen dat de gemeente aan ons verstrekt is gelimiteerd. De polderpas is noodzakelijk om de verkeersdriehoek te laten zakken.

Heb je geen polderpas en kom je voor een training of cursus? Dan kun je bellen met Stadstoezicht (073-6155565) om de verkeersdriehoek te laten zakken. Voor kort parkeren gebruik je het parkeerterrein van Jumbo Pettelaerseweg. Hier kunnen auto’s gratis met een parkeerschijf voor maximaal 2 uur staan.

Tijdens clubwedstrijden en andere openbare activiteiten kunnen leden en niet-leden gebruik maken van de gratis parkeerplaats van het St. Janslyceum. Deze bereik je door bij de parkeerplaats van Jumbo Pettelaerseweg door te rijden en aan het einde van de Platostraat linksaf het parkeerterrein van Sporthal Zuid oprijden. De looptijd is ± 8 minuten, 650 meter.

Meer informatie: Contact & Route

 
schedule

Het watersportseizoen loopt van 1 april tot en met 31 oktober. Met uitzondering van twee weken in de zomervakantie en één weekend in oktober, zijn wij in de regel deze periode elk weekend op zaterdag en zondag open van 09:00 tot 18:00 uur en vanaf eind mei elke tweede woensdagavond van de maand van 18:00 tot 22:00 uur. Daarnaast staan er in de zomer een aantal borrels op het programma die de openingstijd van die dag tot maarliefst 0:00 uur verlengen! 

Dit alles wel met de kanttekening dat we geen 100% vaste openingstijden hebben.  Voor de actueelste openingstijden, kijk op de openingstijden pagina op de website of in de app.

De openingstijden gelden overigens voor het clubgebouw en de clubfaciliteiten. Als je zelf materialen hebt liggen op het terrein ben je vrij om hier gebruik van te maken wanneer je maar wilt. Om bij je spullen te kunnen ontvang je van ons een sleutel voor de toegangspoort en lockerruimte.

Actuele openingstijdenplanning: Openingstijden

 
security

(sociale) veiligheid

Watersporters dragen altijd een zwemvest als ze het water opgaan. Heb je een sleutel van de toegangspoort kom je watersporten buiten de openingstijden om? Doe dan de poort na binnenkomst achter je op slot. Ook de materiaalgebouwen mogen niet open blijven als je op het water bent. Met de sleutel heb je ook toegang tot de douche en het toilet, deze ingang bevind zich bij het speeltoestel.

Watersportvereniging de Pettelaer vindt het belangrijk dat er een sociaal veilig klimaat heerst binnen de vereniging. Wij conformeren ons daarom aan de gedragscodes waartoe wij verbonden zijn als officiële watersportvereniging. Helaas kan grensoverschrijdend gedrag in allerlei situaties voorkomen en we vinden het als vereniging belangrijk dat we hier een goed beleid op hebben. Het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijk middel om zaken bespreekbaar te maken en waar mogelijk te voorkomen. Wanneer het niet lukt om zelf in gesprek te gaan, dan kun je ondersteuning vragen een van de vertrouwenscontactpersonen. De VCP's zetten zich in voor het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag en zijn laagdrempelig aanspreekbaar als er vragen of zorgen zijn.

Meer informatie: Sociale Veiligheid

 
inventory_2

Eigendommen op het terrein 

Alle eigendommen die je stalt op de vereniging dien je te merken. Deze stickers zijn ligplaats gebonden en gratis verkrijgbaar bij onze havenmeester. Er wordt een ligplaats toebedeeld. Je eigendommen dienen minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekerd te worden. Stalling van materialen/eigendommen op WVP is op eigen risico en WVP is niet aansprakelijk voor beschadiging, vernieling en/of diefstal.

Vragen? retseemnevah.[antispam].@wvdepettelaer.nl

 
today

Materiaalverhuur

Om gebruik te maken van onze huurmaterialen heb je reservering nodig. Via Mijn WVP (online) of in de Cappie app reserveer je gemakkelijk voor de gewenste dag en tijd alle huurmaterialen voor je watersportdag. Goed om te weten: bij cursussen en sommige activiteiten zit de materiaalhuur al in het tarief verrekend en hoef je zelf geen reservering te maken, check dit op de informatiepagina van de activiteit.

Een reservering kun je op twee manier maken:

  1. In het clubgebouw bij de bar, je betaald dan met je ledenpas of contant

  2. Via Mijn WVP of in de Cappie-app, je betaald dan via iDEAL

Op de dag van je reservering moet je de reservering bevestigen. Dit doe je door je vanaf 15 minuten voor aanvang te melden bij de bar. De bardienst controleert en bevestigt je reservering en zal je de materialen uitreiken. Bevestig je je reservering niet? Dan vervalt deze.

We raden aan om als je plannen hebt z.s.m. een reservering te maken, zeker op drukkere dagen zoals clubwedstrijden of tijdens cursussen gezien de beschikbaarheid van huurmaterialen.

Nieuw vanaf seizoen 2023: abonnementen. Met abonnementen kun je tegen voor één prijs het gehele seizoen tijdens openingstijden onbeperkt gebruikmaken van het huurmateriaal waarvoor je het abonnement heb afgesloten. Alle huurmaterialen hebben een los abonnement, daarnaast hebben zijn er ook bundelabonnementen. Voor meer informatie en prijzen: Abonnementen (login vereist)

Ieder lid mag een introducee meenemen naar de vereniging. Deze kan ook gebruik maken van onze huurmaterialen als het vergezellende lid een reservering maakt voor de introducee. Voor introducees is het i.v.m. aansprakelijkheid niet mogelijk om zelf een reservering te maken aan de bar of online. Het lid blijft altijd eindverantwoordelijk indien de introducee zich niet houdt aan onze verenigingsregels of de gereserveerde materialen beschadigd raken.

Meer informatie: Reserveringen

 

Persoonlijke ledenomgeving

Elk lid heeft zijn persoonlijke ledenomgeving. Deze heet Mijn WVP, hier kun je inschrijven voor activiteiten en materialen reserveren maar ook inschrijven voor bardiensten of klusdagen om werkuren te maken. Daarnaast vind je er bijvoorbeeld een pagina met belangrijke verenigingsstukken zoals de statuten of notulen van de laatste algemene ledenvergadering (ALV).

Als lid kun je via Mijn WVP en de Cappie app bijna alles zelf regelen en er gaat al erg veel digitaal. Dit is natuurlijk fijn, we zijn tenslotte allemaal vrijwilligers en dit betekent minder manuren. Mocht je toch een keer niet kunnen vinden wat je zoekt kun je altijd mailen naar retsambew.[antispam].@wvdepettelaer.nl.

Mijn WVP is een afgeschermd gedeelte van onze website alleen bedoeld voor leden. We vragen je daarom ook om informatie of stukken die in Mijn WVP te vinden zijn niet te delen.

Naast de webversie van Mijn WVP hebben we ook een eigen app: Cappie. Hierin zijn de belangrijkste functies van Mijn WVP te vinden zoals onder andere de activiteitenkalender, reserveringen en je WVP Wallet. De Cappie-app zorgt voor gebruiksgemak voor jou als lid. Je hoeft maar één keer in te loggen met je Mijn WVP inloggegevens en kan aan de slag! Leden met de Cappie-app zijn als eerste op de hoogte; belangrijke informatie of een wijziging in openingstijden worden als eerste via een pushbericht gepubliceerd.

Je inloggegevens zijn automatisch via de mail toegestuurd. Niet ontvangen? Stuur dan een mailtje naar retsambew.[antispam].@wvdepettelaer.nl

 
account_balance_wallet

Ledenpas & WVP Wallet

Elk lid ontvangt eenmalig gratis een ledenpas1 Hiermee kan je als lid aan de bar consumpties en reserveringen betalen. Dit saldo staat in je WVP Wallet en kan via Mijn WVP of de Cappie-app worden opgeladen via iDEAL. Ook kun je het saldo aan de bar met cash opladen. Het saldo in je WVP Wallet wordt na beëindiging van je lidmaatschap teruggestort op je rekening mits het saldo boven de €10,- is.

Bij verlies of bijvoorbeeld schade van je ledenpas kun je voor €5,- een nieuwe aanvragen bij de secretaris.

Vragen? siraterces.[antispam].@wvdepettelaer.nl

1Het kan zijn dat je geen ledenpas ontvangen hebt en ook niet gaat ontvangen. Op dit moment hebben we namelijk helaas geen passenprinter meer dus kunnen we geen nieuwe ledenpassen uitreiken. Je kunt je WVP Wallet nog steeds gebruiken zoals hierboven beschreven, je hoeft simpelweg alleen je naam aan de bardienst te geven en dan zoekt hij/zij je op in het systeem.

 
groups

Watersportverbond

Onze vereniging is lid van het watersportverbond. Ieder lid van WVP wordt ook automatisch aangemeld bij het Watersportverbond, per gezin minimaal één persoon. Leden die cursussen volgen worden altijd door de secretaris aangemeld. We zijn verplicht om jaarlijks de Watersportbijdrage door te storten aan het Verbond, de hoogte van deze bijdrage vind je bij de prijsinformatie van onze lidmaatschappen.

Vragen? siraterces.[antispam].@wvdepettelaer.nl

 
work_history

Zelfwerkzaamheid

Watersportvereniging de Pettelaer is een vereniging die volledig draait op vrijwilligers die werkuren vervullen. Hierdoor kunnen we onze tarieven zo voordelig mogelijk aanbieden. Doordat leden vanaf 18 jaar (m.u.v. MBO, HBO & WO studenten) minimaal één bardienst per jaar draaien, kan het clubgebouw elk weekend gedurende het hele watersportseizoen geopend zijn.

Per kalenderjaar vervullen leden van 15 tot 17 jaar 5 werkuren, vanaf 18 jaar 13 werkuren.

Een werkuur vertegenwoordigt een waarde van €7,50 per uur. Aan het eind van het kalenderjaar worden de werkuren die niet zijn uitgevoerd, in rekening gebracht.

Vragen? tsneidrab.[antispam].@wvdepettelaer.nl

 
sports_bar

Bardienst

Gedurende het hele watersportseizoen (1 april t/m 31 oktober) moeten de bardiensten worden ingevuld. Leden vanaf 18 jaar (studentleden uitgezonderd) zijn verplicht om minimaal 1 bardienst per seizoen te draaien.

In het begin van het seizoen worden de bardiensten geopend en kun je zelf via Mijn WVP of in de Cappie-app inplannen. Na deze periode worden alle resterende bardiensten ingepland en word je automatisch ingedeeld.

Sta je ingepland maar blijk je toch niet te kunnen? Gebruik dan de ruildiensttool in Mijn WVP of Cappie-app. Hiermee zet je de dienst open voor andere leden om over te nemen. Als iemand jouw dienst wilt overnemen hoef je dit alleen nog maar te bevestigen (je ontvangt dan een mail) en wordt de dienst automatisch gewisseld in het systeem. Alleen in het uiterste geval dat ruilen niet lukt, neem je contact op met de secretaris en zoeken we samen een oplossing. We vragen je dit niet op het laatste moment te doen, want dan is invullen van de bardienst zeer lastig en moet de vereniging mogelijk gesloten blijven op dagen zonder dienstbezetting. Dit moeten we samen voorkomen!

Vragen? tsneidrab.[antispam].@wvdepettelaer.nl

 
sell

Verhuur clubgebouw

Voor leden vanaf 21 jaar die minimaal één jaar lid zijn van de vereniging, bieden we de mogelijkheid om het clubgebouw af te huren voor vergadering of feest. Voor informatie en tarieven hierover kun je contact opnemen met onze secretaris Max van den Berg.

Vragen? siraterces.[antispam].@wvdepettelaer.nl

 
fact_check

Verenigingsregels

WVP is een vereniging door en voor haar leden. Samen zorgen we ervoor dat we een prettige en gezellige omgeving creeëren. Daarvoor is het handig om op de hoogte te zijn van een aantal regels waar we ons als leden aan houden.

Bekijk het reglement hier: verenigingsregels

 
waving_hand

Tot slot

Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De opzegging dien je vóór 1 december van het lopende jaar, per mail te sturen naar siraterces.[antispam].@wvdepettelaer.nl. Je ontvangt hiervan een ontvangstbevestiging.

We hebben er superveel zin in je op onze vereniging te mogen begroeten. Wij wensen je voor nu alvast veel gezelligheid en sportief plezier toe op onze vereniging!

 

FAQ

Veelgestelde vragen

We proberen zo duidelijk en compleet mogelijke informatie te verstrekken over alles wat met WVP te maken heeft. Zijn er toch nog dingen onduidelijk? Check dan de FAQ-pagina, misschien staat je vraag er wel tussen!

Vind het antwoord op je vraag!

 

Watersportvereniging de Pettelaer

Zuiderstrandweg 1, 5216 HH 's-Hertogenbosch | Postbus 5015, 5201 GA 's-Hertogenbosch | 073 6147884

Wijzigingen voorbehouden. Cursussen en trainingen kunnen alleen plaatsvinden bij passende weersomstandigheden.


 
 

 
 

 

© 2024 Watersportvereniging de Pettelaer

Ontworpen door Philip Mulders