Weer geopend vanaf april 2023

 

 

Verenigingsregels

Samen zijn we WVP

 

Omgangsregels

voor iedereen op het verenigingsterrein


Watersportvereniging de Pettelaer is een watersportvereniging voor en door haar leden. Door het terrein van WVP te betreden en actief lid te zijn van de vereniging ga je stilzwijgend akkoord met onderstaande regels.

Huisregels


Roken

Roken is strikt verboden in alle binnenruimtes.

 

NIX18

Wij schenken geen alcohol aan onder de 18 jaar.

Honden

Honden niet toegestaan in het clubgebouw, buiten alleen aangelijnd.

 

Verhuur

Materiaalhuur uitsluitend aan leden met een geldig lidmaatschap.

Steigers

Voor strandbadgasten is het verboden om zich op de steigers te begeven en er vanaf te duiken.

 

Zwemvest

Het dragen van een zwemvest is verplicht voor iedereen die deelneemt aan watersportactiviteiten.

Barbecueën

Barbecueën op eigen initiatief is niet toegestaan tenzij goedgekeurd door bestuur.

 

Afval

Leden zorgen dat het gehele terrein schoon en opgeruimd blijft.

Lidmaatschap


 • Een lidmaatschap is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.
 • Watersportvereniging de Pettelaer is niet aansprakelijk voor diefstal, schade en/of verlies van een ledenpas, een nieuwe ledenpas kan aangevraagd worden bij de secretaris à €5,-.
 • Lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en jaarlijks stilzwijgend verlengd.
 • Opzegging dient plaats te vinden vóór 1 december van het lopend jaar bij de secretaris.
 • Ieder lid met een geldig lidmaatschap wordt aangemeld bij het Watersportverbond, per gezin minimaal 1 persoon. Dit proces verloopt automatisch en deze kosten worden per incasso geïnd.

Cursussen en trainingen


 • Alle CWO-cursisten worden aangemeld bij het Watersportverbond. Dit proces verloopt automatisch en deze extra kosten worden per incasso geïnd.
 • Alle personen die cursussen volgen bij of via het Watersportverbond zijn aangemeld bij het Watersportverbond.
 • De cursussen en trainingen gaan alleen door als het minimale aantal inschrijvingen is behaald en er een instructeur beschikbaar is. De instructeurs op WVP zijn vrijwilligers.

Annuleringskosten


Als de cursist annuleert, heeft de vereniging het recht om een vaste schadeloosstelling van de cursist te eisen1. Tot 3 maanden voor aanvang van de cursus of training worden er geen annuleringskosten in rekening gebracht. Na deze termijn wordt een schadeloosstelling in rekening gebracht.

Deze schadeloosstelling bedraagt:

 • 20% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering tot 2 maanden vóór aanvang van de cursusperiode.
 • 50% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering tot 1 maand vóór aanvang van de cursusperiode.
 • 75% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering tot 2 weken vóór aanvang van de cursusperiode.
 • 100% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering binnen 1 week vóór aanvang van de cursusperiode of op de ingangsdatum van de cursus.

1Bij overmacht of ziekte met een geldige doktersverklaring bieden wij de mogelijkheid aan om de betreffende cursus of training op een ander moment in het seizoen in te halen.

Als de cursist de overeenkomst annuleert, kan hij/zij de vereniging vragen of een andere persoon de cursus mag overnemen via een ‘indeplaatsstelling’. Als de vereniging daarmee akkoord gaat, heeft de vereniging het recht om hiervoor €20,- administratiekosten in rekening te brengen.

Leden


 • Leden hebben het recht om deel te nemen aan cursussen, wedstrijden en andere activiteiten.
 • Leden hebben het recht om lesboten en lesmaterialen te huren.
 • Leden moeten in het bezit zijn van zwemdiploma A & B.
 • Leden boven de leeftijd van 21 jaar hebben het recht om het clubgebouw te huren, na minimaal 1 jaar lidmaatschap. Dit geschiedt in overleg met de secretaris.
 • Leden hebben toegang tot het terrein en de gebouwen bij openstelling. Indien je buiten openingstijden komt, dan moet je de toegangspoort altijd dicht doen en afsluiten. Dit geldt uiteraard ook voor de gebouwen.
 • Als lid ga je akkoord met het door ons gestelde werkurenbeleid en zorg je ervoor dat je zo actief mogelijk je werkuren vervult. Verplichte werkuren die niet gemaakt zijn worden aan het einde van het jaar in rekening gebracht, deze kosten zijn €7,50 per niet gemaakt werkuur.
 • Leden tussen de 15-18 jaar kunnen deelnemen aan klusochtenden, klusdagen en de verschillende Teams. Leden vanaf 18 jaar kunnen daarnaast nog inschrijven voor bardiensten.

Ligplaatshouders


 • Ligplaatshouders kunnen in het bezit komen van een sleutel van het terrein en materiaalgebouw, hiervoor dien je een borg te betalen.
 • Ligplaatshouders kunnen een aanvraag doen voor een polderpas, om rond de Zuiderplas te rijden met de auto. De beschikbaarheid is beperkt en ook hiervoor dient men borg te betalen.
 • Je eigendommen/ materialen dienen op de toegewezen plaats gestald te worden, het is niet toegestaan deze naar eigen inzicht te verplaatsen.
 • Alle eigendommen op het terrein als ook de materialen dienen te worden bestickerd/gemerkt.
 • Voor ligplaatshouders zijn er lockers beschikbaar in het materiaalgebouw, maak daar gebruik van. Losse materialen verdwijnen of worden verplaatst waardoor ze kwijtraken. Voor de locker dien je zelf een hangslot aan te schaffen.
 • Ligplaatshouders dienen zorg te dragen voor hun gestalde materialen. Bij verwaarlozing of achterstallig onderhoud (dit ter beoordeling door het bestuur) zal je hierop aangesproken worden en dien je de materialen op orde te brengen. Doe je dit niet? Dan kan je ligplaats opgezegd worden.

Heb jij 'm al? De Cappie app!

Dé wvp app voor jouw dag

 
 
 

black google-play-badge 2
 

 

Download nu

De Cappie app

 

black

google-play-badge-2-kopie

 

 

 

Contact

WV de Pettelaer

 

Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postbus 5015
5201 GA 's-Hertogenbosch
 
 

Contactpagina

 

Route


  

Watersportvereniging de Pettelaer ligt in beschermd natuurgebied de Bossche Broek. Daarom is het helaas niet mogelijk om zomaar met de auto naar de vereniging te komen. Er zijn parkeergelegenheden op loopafstand van de vereniging die toegankelijk zijn voor iedereen. Leden met een polderpas kunnen de vereniging altijd met de auto bezoeken. 
 

Route & Parkeren

 

Heb je een vraag?

 073 61 47 884


We zijn telefonisch bereikbaar tijdens onze aangegeven openingstijden. Buiten openingstijden kun je per mail contact opnemen.

Openingstijden

 

Contact

WV de Pettelaer 

Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postbus 5015
5201 GA 's-Hertogenbosch
 

Contactpagina

 

Route   

Watersportvereniging de Pettelaer ligt in beschermd natuurgebied de Bossche Broek. Daarom is het helaas niet mogelijk om zomaar met de auto naar de vereniging te komen. Er zijn parkeergelegenheden op loopafstand van de vereniging die toegankelijk zijn voor iedereen. Leden met een polderpas kunnen de vereniging altijd met de auto bezoeken. 
 

Route & Parkeren

 

Heb je een vraag?

 073 61 47 884


We zijn telefonisch bereikbaar tijdens
onze openingstijden. Buiten
openingstijden kun je per mail
contact opnemen.

Openingstijden

Onze partners in kwaliteit

 
 
 
 
 
logo-2022-alt

 
Verenigingsregels           Privacybeleid        Wijzigingen voorbehouden           ©Watersportvereniging de Pettelaer 2023

logo-2022-alt

Verenigingsregels
 
Privacybeleid
 
Wijzigingen voorbehouden
  
©Watersportvereniging de Pettelaer 2023