Verenigingsregels

Welkom op Watersportvereniging de Pettelaer. We zijn blij je te mogen verwelkomen als lid van onze vereniging of als introducee. Graag vragen we je om de onderstaande verenigingsregels te volgen als je ons bezoekt. Bedankt!

 

1. Huisregels

1.1 Roken is strikt verboden in alle binnenruimtes. We verzoeken je vriendelijk om in het bijzijn van jonge leden/cursisten ook niet te roken.

1.2 Honden zijn buiten toegestaan mits aangelijnd, in het clubgebouw zijn honden niet toegestaan.

1.3 Voor strandbadgasten is het verboden om zich op de steigers te begeven en/of er vanaf te duiken.

1.4 Barbecueën op eigen initiatief is niet toegestaan, tenzij goedgekeurd door bestuur.

1.5 Uiteraard geldt bij ook bij ons NIX18, wij verkopen geen alcohol aan onder de 18 jaar.

1.6 Onze materialen (boten, boards, kano's etc.) worden alleen aan leden verhuurd.

1.7 Het dragen van een zwemvest is verplicht voor iedereen die deelneemt aan watersportactiviteiten.

1.8 We verzoeken iedereen vriendelijk zijn/haar afval op te ruimen, zo houden we samen het terrein schoon.

 

2. Voorwaarden lidmaatschap

2.1 Een lidmaatschap is strikt persoonlijk en niet overdraagbaar.

2.2 Watersportvereniging de Pettelaer is niet aansprakelijk voor diefstal, schade en/of verlies van een ledenpas, een nieuwe ledenpas kan aangevraagd worden bij de secretaris à €5,-.

2.3 Lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en jaarlijks stilzwijgend verlengd.

2.4 Opzegging dient plaats te vinden vóór 1 december van het lopend jaar bij de secretaris.

2.5 Ieder lid met een geldig lidmaatschap wordt aangemeld bij het Watersportverbond, per gezin minimaal 1 persoon. Dit proces verloopt automatisch en deze kosten worden per incasso geïnd.

2.6 Leden boven de leeftijd van 21 jaar hebben het recht om het clubgebouw te huren na minimaal 1 jaar lidmaatschap. Dit gebeurt in overleg met de secretaris.

2.7 Leden hebben toegang tot het terrein en de gebouwen bij openstelling. Indien je buiten openingstijden komt, dan dien je de toegangspoort altijd af te sluiten. Dit geldt uiteraard ook voor de gebouwen.

2.8 Door lidmaatschap aan te gaan ga je akkoord met het door ons gestelde werkurenbeleid en zorg je ervoor dat je zo actief mogelijk je werkuren vervult. Verplichte werkuren die niet gemaakt zijn worden aan het einde van het jaar in rekening gebracht, deze kosten zijn €7,50 per niet gemaakt werkuur.

 

3. Voorwaarden cursussen en trainingen

3.1 Alle CWO-cursisten worden aangemeld bij het Watersportverbond. Dit proces verloopt automatisch en deze extra kosten worden per incasso geïnd.

3.2 Alle personen die cursussen volgen bij of via het Watersportverbond zijn aangemeld bij het Watersportverbond.

3.3 De cursussen en trainingen gaan alleen door als het minimale aantal inschrijvingen is behaald en er een instructeur beschikbaar is. De instructeurs op WVP zijn vrijwilligers.

3.4 Cursussen en trainingen kunnen alleen plaatsvinden bij passende weersomstandigheden. Het is aan de trainers om te bepalen of de weersomstandigheden passend zijn.

 

4. Annuleringsvoorwaarden

4.1 Als de deelnemer annuleert, heeft de vereniging het recht om een vaste schadeloosstelling van de deelnemer te eisen1. Tot 3 maanden voor aanvang van de cursus/training/activiteit worden er geen annuleringskosten in rekening gebracht. Na deze termijn wordt een schadeloosstelling in rekening gebracht.

4.1.1 Schadeloosstelling

    • 20% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering tot 2 maanden vóór aanvang van de cursusperiode.

    • 50% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering tot 1 maand vóór aanvang van de cursusperiode.

    • 75% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering tot 2 weken vóór aanvang van de cursusperiode.

    • 100% van het overeengekomen cursusgeld bij annulering binnen 1 week vóór aanvang van de cursusperiode of op de ingangsdatum van de cursus.

1Bij overmacht of ziekte bieden wij de mogelijkheid aan om de betreffende cursus of training op een ander moment in het seizoen in te halen.

4.2 Als de deelnemer de overeenkomst annuleert, kan hij/zij de vereniging vragen of een andere persoon de cursus/training/activiteit mag overnemen via een ‘indeplaatsstelling’. Als de vereniging daarmee akkoord gaat, heeft de vereniging het recht om hiervoor €20,- administratiekosten in rekening te brengen.

 

5. Aanvullende voorwaarden ligplaatshouders

5.1 Als ligplaatshouder kun je in het bezit komen van een sleutel van het terrein en bijbehorende materiaalgebouw. Op deze sleutel zit een borg.

5.2 Ligplaatshouders kunnen een aanvraag doen voor een polderpas bij de secretaris, om de verkeersdriehoek te laten zakken en om de Zuiderplas te rijden. Deze beschikbaarheid is vanuit de gemeente 's-Hertogenbosch helaas beperkt. Op deze polderpas zit een borg.

5.3 Materialen dienen op de door de havenmeester toegewezen plaats gestald te worden, het is niet toegestaan deze naar eigen inzicht te verplaatsen.

5.4 Alle eigendommen op het terrein als ook de materialen dienen te worden bestickerd.

5.5 Voor ligplaatshouders zijn er lockers beschikbaar in het materiaalgebouw. Deze lockers kunnen niet worden gereserveerd en zijn dus beperkt beschikbaar. Voor extra veiligheid raden we aan een eigen hangslot te gebruiken om de lockers te vergrendelen.

5.6 We vragen alle ligplaatshouders om zorg te dragen voor de gestalde materialen.

 

Versie 04.01.2023

 

Watersportvereniging de Pettelaer

Zuiderstrandweg 1, 5216 HH 's-Hertogenbosch | Postbus 5015, 5201 GA 's-Hertogenbosch | 073 6147884

Wijzigingen voorbehouden. Cursussen en trainingen kunnen alleen plaatsvinden bij passende weersomstandigheden.


 
 

 
 

 

© 2023 Watersportvereniging de Pettelaer

Ontworpen door Philip Mulders