FAQ

Veelgestelde vragen

Lidmaatschap

Voor wanneer moet ik mijn lidmaatschap opzeggen?

Het opzeggen van een lidmaatschap gebeurd voor 1 december van elk jaar. 

Uitschrijving gebeurt per mail bij siraterces.[antispam].@wvdepettelaer.nl

 
Wat voor kosten kan ik per jaar verwachten?

De kosten voor het lidmaadschap kun je hier vinden: https://www.wvdepettelaer.nl/vereniging/lidmaatschap 

Daarbuiten kun je kosten voor een bondsafdracht verwachten en eventueel een facturatie voor niet gemaakte vrijwilligersuren aan het einde van het jaar.

Bondsafdracht

Elk lid wordt aangemeld bij het watersportverbond met uitzondering van gezinsleden (het hoofdlid dus wel). Indien een watersportverbondsnummer nodig is (het gezinslid doet bijvoorbeeld mee aan een cursus of training) dan wordt dit lid aangemeld bij het watersportverbond door de secretaris.

Afmelden van het watersportverbond gebeurt niet automatisch. Je kunt de secretaris vragen om een afmelding indien je dit noodzakelijk acht. Dit dient voor 1 december voor elk jaar te gebeuren.

Vrijwilligersuren

Zie het onderdeel "hoeveel werkuren moet ik maken" voor meer informatie.

 
Hoeveel werkuren moet ik maken?
  • We verwachten voor 18+: 13 werkuren inclusief 1 bardienst
  • We verwachten voor 15+: 5 werkuren
  • We verwachten voor <15: helemaal niks! Lekker zeilen en watersporten op de vereniging!
  • Ereleden / donateurs: 0 uur

Weet je al tijdens het seizoen dat je geen werkuren kan of wil maken? Mail de secretaris. Werkuren kunnen afgekocht worden door het jaar heen.

In bijzondere situaties kunnen werkuren kwijtgescholden worden.

Aan het eind van het jaar wordt een factuur gestuurd aan leden die nog openstaande werkuren hebben. Per uur €7,50.

Zie je jouw gemaakte werkuren niet terug in jouw persoonlijke account? Mail naar de secretaris zodat jouw werkuren wel worden toegevoegd!

 
Mag ik vrijstelling voor mijn werkuren?

Wij geven standaard vrijstelling aan studenten. Hiervoor moet elk jaar een bewijs van inschrijving bij een opleiding worden overhandigd. Graag voor 1 december om eventueel lidmaatschapskorting ook te verrekenen.

Mocht je vanwege een andere reden vrijstelling van de werkuren willen? Mail naar siraterces.[antispam].@wvdepettelaer.nl

Commissieleden / leden van een team krijgen standaard geen vrijstelling voor de verplichting om een bardienst per seizoen te draaien. Wederom kan dit in overleg en bij bijzondere werkzaamheden wel.

 
Hoe kan ik mijn persoonlijke gegevens aanpassen?

Je kunt jouw persoonlijke gegevens aanpassen via jouw persoonlijke account. Zo kun je bijvoorbeeld een wijziging van adres doorgeven.

Het is ook mogelijk om de secretaris te mailen. Hij of zei kan helpen bij het wijzigen van de gegevens via het persoonlijke account of via direct via het systeem.

 
Mag ik een boot huren?

Als lid kun je een boot, kano, sup, surfplank huren tijdens openingstijden.

Dit kan bij de bar in het clubgebouw of via de persoonlijke pagina op de site of app.

Kosten verschillen per boot en zijn €5 voor een dagdeel tot €40 voor een dagdeel. De kosten zijn variabel dus het advies is om te kijken in de app of website hoeveel het huren van materiaal precies kost.

Zwemvest en / of wetsuit kan gratis geleend worden van de club.

Er zijn ook abonnementen voor specifieke verhuurobjecten: https://www.wvdepettelaer.nl/mijn-wvp/abonnementen . Let op! Abonnementen zijn persoongebonden en je kan nog steeds alleen huren indien het clubgebouw open is.

 

Ledenpas

Hoe kan ik betalen bij aan de bar?

Betalen aan de bar kan op twee manieren: 1) met cash en 2) via jouw Mijn WVP account

Elk lid heeft een persoonlijk WVP account, ook elk gezinslid. Elk lid kan dus een bartegoed opladen via de app of via de website. Er kan via bartegoed en incasso worden betaald. 

Je zult via de app jouw QR code moeten laten scannen door de bardienst. De QR code is te vinden in het het menu (drie puntjes rechtsonderin) van de app:

whatsapp-image-2023-09-19-at-21-36-19

 

Indien je geen QR code wil of kan laten zien is er ook de mogelijkheid om je te identificeren via een fysieke ledenpas. Deze kan tegen betaling van €5 worden aangevraagd bij de secretaris.

Het is op dit moment niet mogelijk om te pinnen op de vereniging. Het bartegoed kan wel via cash of incasso worden opgeladen.

 
Mag ik een ledenpas?

Indien je geen app op je telefoon wilt of kan installeren is het mogelijk om een ledenpas aan te vragen bij de secretaris. Deze kost €5 en heeft een levertijd van twee weken. Dit is vooral ideaal voor jonge kinderen zodat ze een eigen tegoed hebben die ze kunnen gebruiken. Oude ledenpassen blijven uiteraard nog steeds werken.

 
 

Vraag niet beantwoord? Neem dan contact op via het contactformulier. De secretaris zal spoedig reageren.

 

FAQ

Veelgestelde vragen

We proberen zo duidelijk en compleet mogelijke informatie te verstrekken over alles wat met WVP te maken heeft. Zijn er toch nog dingen onduidelijk? Check dan de FAQ-pagina, misschien staat je vraag er wel tussen!

Vind het antwoord op je vraag!

 

Watersportvereniging de Pettelaer

Zuiderstrandweg 1, 5216 HH 's-Hertogenbosch | Postbus 5015, 5201 GA 's-Hertogenbosch | 073 6147884

Wijzigingen voorbehouden. Cursussen en trainingen kunnen alleen plaatsvinden bij passende weersomstandigheden.


 
 

 
 

 

© 2024 Watersportvereniging de Pettelaer

Ontworpen door Philip Mulders