Sociale veiligheid

Watersportvereniging de Pettelaer vindt het belangrijk dat er een sociaal veilig klimaat heerst binnen de vereniging. Wij conformeren ons daarom aan de gedragscodes waartoe wij verbonden zijn als officiële watersportvereniging.

Naast deze gedragscodes heeft de vereniging nog specifieke omgangregels gemaakt. Deze zijn vindbaar bij onze verenigingsregels

 

De drie gedragscodes die bij ons van toepassing zijn

Klik voor meer informatie

 

Ons beleid

Helaas kan grensoverschrijdend gedrag in allerlei situaties voorkomen en we vinden het als vereniging belangrijk dat we hier een goed beleid op hebben.

Grensoverschrijdend gedrag in de sport wordt gedefinieerd als:

"Enige vorm van ongewenst verbaal, non-verbaal of fysiek gedrag dat als doel of gevolg heeft dat de waardigheid van de persoon wordt aangetast, in het bijzonder wanneer een bedreigende, vijandige, beledigende, vernederende of kwetsende situatie wordt gecreëerd."

 

Vertrouwenscontactpersoon

Het aanstellen van een vertrouwenscontactpersoon (VCP) is een belangrijk middel om zaken bespreekbaar te maken en waar mogelijk te voorkomen. Wanneer het niet lukt om zelf in gesprek te gaan, dan kun je ondersteuning vragen bij de vertrouwenscontactpersoon.

De VCP zet zich in voor het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag, is laagdrempelig aanspreekbaar als er vragen of zorgen zijn.

 

Liesbeth van den Berg

(tijdelijk) aanspreekpunt

Ik ga graag met je in gesprek! Bij mij kun je terecht tot een nieuwe vertrouwenscontactpersoon is gevonden. Je kunt mij bereiken via onderstaand mailadres:

account_circle

Vacature

Vertrouwenscontactpersoon

We zijn op zoek naar jou! Als vertrouwenscontactpersoon los je geen conflicten op, je hoort aan en verwijst door. Om vertrouwenscontactpersoon te worden hoef je slechts een korte cursus te volgen. Op de ALV zal gestemd worden over het aantreden van de nieuwe vertrouwenscontactpersoon. Lees voor meer informatie over de rol van vertrouwenscontactpersoon hieronder verder.

 

Wil je meer lezen over de rol van de VCP, klik dan hier voor de kaders en werkwijze.

Meer weten? Kijk op centrumveiligesport.nl

 

Watersportvereniging de Pettelaer

Zuiderstrandweg 1, 5216 HH 's-Hertogenbosch | Postbus 5015, 5201 GA 's-Hertogenbosch | 073 6147884

Wijzigingen voorbehouden. Cursussen en trainingen kunnen alleen plaatsvinden bij passende weersomstandigheden.


 

ONZE PARTNERS

 

 

© 2023 Watersportvereniging de Pettelaer