Ligplaats

Voor leden is het mogelijk een (of meerdere) zeilboot of surfplank op WVP te stallen. Er wordt een vergoeding in rekening gebracht tijdens en, indien van toepassing, buiten het vaarseizoen (april t/m oktober).

 
 

Er zijn verschillende soorten ligplaatsen, afhankelijk van het type boot. Bij elke ligplaats hoort een locker om wat losse spullen te kunnen stallen als zwemvest en zeilen. Deze lockers bevinden zich in de berging die met dezelfde sleutel als het hek is te openen. De lockers zelf zijn af te sluiten met een eigen hangslotje. De meeste mensen gebruiken hiervoor een cijfer hangslotje. Tevens zijn er horizontale buizen in de berging waar masten en gieken gestald kunnen worden die niet onder het dekzeil van de boot passen (zoals bij een Splash).

 

Belangrijke details

  • Optimisten liggen op of onder het optimisten-rek, al naar gelang ze wel of niet op een strandtrailer liggen. De meeste optimisten liggen het hele jaar op WVP, maar er zijn er ook die in de winter thuis of ergens anders gestald worden.
  • Surfplanken liggen op het surfrek op het middenterrein, wat met opzet iets uit het zicht en uit de wind achter de groene container is geplaatst.
  • Kleine éénmansboten (Splash, Laser, etc.) liggen zonder staande mast op het voorveld op een waltrailer. Bij een deelbare mast als bij een Laser ligt de mast en giek gewoonlijk onder het dekzeil, bij een niet-deelbare mast als bij een Splash liggen mast en giek in daarvoor bestemde horizontale buizen in de berging.
  • Kleinere boten met staande mast liggen op het middenveld op trailer.
  • Boten op een wat grotere weg/waltrailer (vaak tweebaans boten als ISO, Schakel, Laser2000, etc.) liggen op het voorveld in het rijtje het dichtst bij het water.
  • Grotere boten (vooral boten met kiel) liggen tijdens het vaarseizoen in het water in de haven. Op het achterveld is plek om gedurende die tijd eventueel de trailer te stallen. Buiten het vaarseizoen kunnen de boten op trailer op het achterveld gestald worden. Het is echter niet de bedoeling dat boten op trailer ook tijdens het vaarseizoen op het achterveld op de trailer blijven liggen, om te voorkomen dat er dat het achterveld een rustplaats wordt voor niet meer gebruikte/verwaarloosde boten.
 

De exacte ligplaats wordt in overleg toegewezen door de havenmeester. Ook zal hij watervaste stickers uitprinten met naam en ligplaats nummer, waarmee boot, trailer en losse spullen gemerkt dienen te worden. Dit maakt het duidelijk wat van wie is. Extra naam stickers zijn altijd op te vragen bij de havenmeester.

Ieder lid met een boot op de club kan tegen een borg een sleutel in bruikleen krijgen om altijd op het terrein te kunnen. Deze sleutel is te verkrijgen via de secretaris. Voor mensen die regelmatig met de boot ergens anders heen gaan is er een beperkt aantal polderpassen beschikbaar waarmee de driehoek in de weg rondom de zuiderplas is te laten zakken. Zonder polderpas is het echter ook altijd mogelijk om de driehoek te laten zakken door een telefoontje naar stadstoezicht als uitgelegd bij Contact & Route.

De plattegrond en actuele bezetting van het terrein vind je bij Downloads (login vereist).

 
 

Prijsinformatie

Voor welke ligplaats ga je?

 

Zeilboot
in haven

Optimistenrek
(boven)

Optimistenrek
(waltrailer)

Veld 1 + 2
Splash

€80,-

€60,-

€70,-

€75,-

Veld 1+2
overig

Surfboardrek

Veld 3
Trailer

€100,-

€44,50

€55,-

Zeilboot
in haven

Optimistenrek
(boven)

Optimistenrek
(waltrailer)

Veld 1 + 2
Splash

€45,-

€35,-

€40,-

€42,50

Veld 1+2
overig

Surfboardrek

Veld 3
Trailer

€60,-

€25,-

€30,-

Zeilboot
in haven

Optimistenrek
(boven)

Optimistenrek
(waltrailer)

Veld 1 + 2
Splash

niet beschikbaar

€36,-

€36,-

€36,-

Veld 1+2
overig

Surfboardrek

Veld 3
Trailer

€36,-

€20,-

€36,-

Zeilboot
in haven

Optimistenrek
(boven)

Optimistenrek
(waltrailer)

Veld 1 + 2
Splash

niet beschikbaar

€22,-

€22,-

€22,-

Veld 1+2
overig

Surfboardrek

Veld 3
Trailer

€22,-

€15,-

€22,-

 

Contactpersoon

Heb je een vraag?

 

account_circle

Wim Kruiskamp

Havenmeester

Bij mij kun je terecht met vragen over ligplaatsen.

 

FAQ

Veelgestelde vragen

We proberen zo duidelijk en compleet mogelijke informatie te verstrekken over alles wat met WVP te maken heeft. Zijn er toch nog dingen onduidelijk? Check dan de FAQ-pagina, misschien staat je vraag er wel tussen!

Vind het antwoord op je vraag!

 

Watersportvereniging de Pettelaer

Zuiderstrandweg 1, 5216 HH 's-Hertogenbosch | Postbus 5015, 5201 GA 's-Hertogenbosch | 073 6147884

Wijzigingen voorbehouden. Cursussen en trainingen kunnen alleen plaatsvinden bij passende weersomstandigheden.


 
 

 
 

 

© 2024 Watersportvereniging de Pettelaer

Ontworpen door Philip Mulders