Dieperinkjes op koers in 2016

Geplaatst op 09-10-2016  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Frank Doevendans  -  Bron: OCN website

Hoe heeft Bart Dieperink zich geselecteerd? (op de foto helemaal rechts en links daarvan broer Rik)

Er zijn in september en oktober drie selectieweekenden geweest in Workum, Roompot en Braassemermeer. Hier doen Nederlandse optimist A-zeilers aan mee, ongeveer 50 Belgen en altijd nog een beperkt aantal andere Buitenlandse optimistzeilers. Totaal ongeveer 150 tot 170 zeilers. De beste 6 benjamins over de drie weekenden plaatsen zich voor de jeugdploeg. Benjamins zijn zeilers die in 2016 maximaal 12 jaar oud worden. 

Het was best spannend, te meer daar Bart een dag voor de laatste selectiewedstrijd geveld werd door een buikgriep. Maar uiteindelijk was het best goed gegaan en heeft Bart de wedstrijden afgesloten door een 1 te varen. 

Bart krijgt nu de beloftestatus van het Noc nsf en gaat landelijk trainen met de jeugdploeg en kernploeg. Er is dan geen of weinig tijd meer voor clubtrainingen. 

Bart is overigens als vierde  Benjamin geselecteerd van de zes omdat er twee benjamins waren die al in de jeugdploeg zaten en doorgeschoven zijn naar de kernploeg.  

Wel sneu voor Rik, ook hij had buikgriep en is net de eerste zeiler die zich niet geplaatst heeft voor de kernploeg. De kernploeg is hetzelfde als de jeugdploeg, maar dan voor de zeilers tot 15 jaar. Rik heeft het al overgevend wel geprobeerd, maar kwam uiteindelijk over het hele seizoen 13 punten tekort. Hij is 20 ste geworden van Nederland. 

Jeroen heeft wel meegevaren met de selectiewedstrijden, met best wel goede resultaten, maar is ook een paar keer niet gestart toen het hard woei. 

Bart Dieperink is op basis van zijn gezeilde resultaten opgenomen in de Nederlandse Jeugdploeg.

Gefeliciteerd  Bart, namens WVP.


 

 

Contact

Telefoon (tijdens openingstijden)
073 - 6147884

Bezoekadres:
WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 
WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

 

 

Routebeschrijving

Parkeren is sinds de invoering van belanghebbenden niet gemakkelijker geworden.

Klik hier voor uitleg waar te parkeren voor NIET vergunningshouders.

Maar ook voor leden met  "polderpassen"

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer