Nieuwsbericht

Lekker weglezen...

 

44e Bossche 5 - schrijf je in!

Geplaatst op 17-09-2019  -  Categorie: Wedstrijden

Op zaterdag 12 en zondag 13 oktober 2019 wordt de 44e editie van de Bossche 5 op de Ertveldplas in Den Bosch gevaren. Doe mee en schrijf je in via www.bossche5.nl. Al jaren levert WVP de meeste zeilers en krijgt daarvoor als winnaar de wisselbokaal. Ook dit jaar willen we als club die prijs weer in ontvangst nemen, dus schrijf je in!
Leuk weetje: van iedereen die vóór 7 oktober 2019 inschrijft komt de naam van zijn of haar boot op het Bossche 5 t-shirt. 

 

Hieronder nog even wat uitleg van de organisatie zelf

Bossche 5 - 44e editie op 12 en 13 oktober 2019 op de Ertveldplas in ‘s-Hertogenbosch


Gelukkig schijnt de zon nog vaak en dat willen we eigenlijk zo houden tot ver na de Bossche5 op 12 en 13 oktober 2019. De wind trekt de afgelopen dagen al ietsje aan, dus denken wij ... de B5 zeilers van de watersportverenigingen uit 's-Hertogenbosch en de waterrijke omliggende gebieden, zullen wel helemaal warm worden van binnen. Het is hoogste tijd om de boten te gaan poetsen, de zeilen na te kijken en alle lijnen in orde te maken!

 

Hét enige echte fantastische 44e Bossche 5 evenement hebben we met zijn allen toch maar weten te bereiken. En we zijn voorlopig de eerstkomende jaren nog niet klaar met dit echte Bossche evenement!! In de “oudheid” begonnen als 5 wedstrijden bij de 5 volgende verenigingen ; WV de Pettelaer, ZV Oosterplas, WSV de Viking, WV Neptunus en WV IJzeren Man, met de klinkende naam Bossche 5.
Door op 5 verschillende wedstrijddagen, per vereniging 1 Bossche 5 wedstrijddag, te varen, ontstond de Bossche 5. Intussen, door de jaren heen, zijn de Bossche zeilers (en alle gastzeilers die ook welkom zijn) samengegaan naar een wedstrijdweekend als een soort “afsluiting” van het seizoen.

Dit Bossche 5 wedstrijdweekend wordt gevaren op de Ertveldplas met al jaren als gastvereniging WSV de Viking. Vanuit deze locatie gaan alle boten het water in en op om de zaterdag en zondag te strijden om diverse prijzen waaronder individuele klasseprijzen, snelste prijzen, wisselprijzen en verenigingsprijzen.

De afgelopen jaren zitten we constant met ruim meer dan 100 boten in de startlijsten. Zoals elk jaar is de organisatie in handen van veel vrijwilligers van alle 5 verenigingen. Locatieleverancier en walcoordinatie doet WSV de Viking, het wedstrijdteam op het water wordt geleverd door Wv de Pettelaer, de IJzeren Man levert het finish team, de Oosterplas de rescue bij alle open boten klassen en Neptunus promotie en oa inschrijven, kinderactiviteiten enz. Petje af voor alle 5 betrokken verenigingen die zorgen voor een geoliede wedstrijdorganisatie. 

• Ben je zeiler met kajuit of open boot ? Dan doe je natuurlijk mee.
• Ben je zeilliefhebber? Dan kom je natuurlijk kijken in dit weekend.
• Ben je watersportminded? Dan moet je aanwezig zijn om dit te beleven.
• Ben je jeugdzeiler? Dan hebben we jou nodig voor de watersporttoekomst!
• Ben je geen lid van een B5 verenging? Ook dan schrijf je je in en doe je natuurlijk mee.

Informatie vind je op www.bossche5.nl 
email info@bossche5.nl 

De 44e Bossche 5 is een evenement voor ALLE zeilers uit het Bossche en ommelanden, dus stuur de email door naar alle zeilers die je kent. Dus... zegt het voort, zegt het voort..... !!!!
b5-2019
 

 

FAQ

Veelgestelde vragen

We proberen zo duidelijk en compleet mogelijke informatie te verstrekken over alles wat met WVP te maken heeft. Zijn er toch nog dingen onduidelijk? Check dan de FAQ-pagina, misschien staat je vraag er wel tussen!

Vind het antwoord op je vraag!

 

Watersportvereniging de Pettelaer

Zuiderstrandweg 1, 5216 HH 's-Hertogenbosch | Postbus 5015, 5201 GA 's-Hertogenbosch | 073 6147884

Wijzigingen voorbehouden. Cursussen en trainingen kunnen alleen plaatsvinden bij passende weersomstandigheden.


 
 

 
 

 

© 2024 Watersportvereniging de Pettelaer

Ontworpen door Philip Mulders