43e editie Bossche 5

Geplaatst op 27-09-2018  -  Categorie: Wedstrijden

Op 13 en 14 oktober 2018 wordt de 43e editie van de Bossche 5 gevaren. Doe mee en schrijf je in via www.bossche5.nl. Al jaren levert WVP de meeste zeilers en krijgt daarvoor ook al jaren steevast de prijs. Ook dit jaar willen we als club die prijs weer in ontvangst nemen dus schrijf je in!
Leuk weetje: van iedereen die vóór 9 oktober 2018 inschrijft komt de naam van zijn of haar boot op het Bossche 5 t-shirt. 

Hieronder nog even wat uitleg van de organisatie zelf.

Bossche 5 - 43e editie in oktober 2018

Wanneer de temperaturen lager gaan worden (en dat is gelukkig nog even niet :-)) en de bladeren gaan vallen (dat gebeurt al wel door de hoge temperaturen in de afgelopen weken...) , het vaker regent (nog even uitstellen...) en de wind aantrekt, worden zeilers van de watersportverenigingen uit ‘s-Hertogenbosch en de waterrijke omliggende gebieden, helemaal warm van binnen.

De boten worden gepoetst, de zeilen nagekeken en alle lijnen in orde gemaakt. Zenuwachtig wordt elke dag op de kalender gekeken en als dan oktober verschijnt is het bijna zover. Dan begint het te kriebelen.

Op 13 en 14 oktober 2018 is het dan zover. Dan wordt de 43e Bossche 5 gevaren op de Ertveldplas.

Een fantastisch aantal Bossche 5 evenementen hebben we met zijn allen weten te bereiken. En we zijn voorlopig de eerstkomende jaren nog niet klaar met dit echte Bossche Evenement!

In de “oudheid” begonnen als 5 wedstrijden bij de 5 volgende verenigingen ; WV de Pettelaer, ZV Oosterplas, WSV de Viking, WV Neptunus en WV IJzeren Man, met de klinkende naam Bossche 5.
Door op 5 verschillende wedstrijddagen, per vereniging 1 Bossche 5 wedstrijddag, te varen, ontstond de Bossche 5. Intussen, door de jaren heen, zijn de Bossche zeilers (en alle gastzeilers die ook welkom zijn) samengegaan naar een wedstrijdweekend als een soort “afsluiting” van het seizoen.

Dit Bossche 5 wedstrijdweekend wordt gevaren op de Ertveldplas met al jaren als gastvereniging WSV de Viking. Vanuit deze locatie gaan alle boten het water in en op om de zaterdag en zondag te strijden om diverse prijzen waaronder individuele klasseprijzen, snelste prijzen, wisselprijzen en verenigingsprijzen.

De afgelopen jaren zitten we constant met ruim meer dan 100 boten in de startlijsten. Zoals elk jaar is de organisatie ook dit jaar 2016 weer door vrijwilligers van de 5 verenigingen. Locatieleverancier en walcoordinatie doet WSV de Viking, het wedstrijdteam op het water wordt geleverd door Wv de Pettelaer, de IJzeren Man levert het finish team, de Oosterplas de rescue bij alle open boten klassen en Neptunus promotie en oa inschrijven, kinderactiviteiten enz. 5 betrokken verenigingen bij 1 geoliede wedstrijdorganisatie. 

• Ben je zeiler met kajuit of Open boot ? Dan doe je natuurlijk mee.
• Ben je zeilliefhebber? Dan kom je natuurlijk kijken in dit weekend.
• Ben je watersportminded? Dan moet je aanwezig zijn om dit te beleven.
• Ben je Jeugdzeiler? Dan hebben we jou nodig voor de watersporttoekomst
• Ben je geen lid van een B5 verenging? Ook dan schrijf je je in en doe je natuurlijk mee.

Informatie vind je op www.bossche5.nl 
email ofni.[antispam].@bossche5.nl 

De 43e Bossche5 is een evenement voor ALLE zeilers uit het Bossche en ommelanden, dus stuur de email door naar alle zeilers die je kent.

De inschrijving is weer open.

Zegt het voort, zegt het voort..... !!!!
bossche5-logo


 

 

Contact

Bezoekadres:

WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 

WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

Telefoonnummer 073- 6147884

 

 

Routebeschrijving

Parkeren is sinds de invoering van belanghebbenden niet gemakkelijker geworden.

Klik hier voor uitleg waar te parkeren voor NIET vergunningshouders.

Maar ook voor leden met  "polderpassen"

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer