Logo WVP de Pettelaer

leren Zeilen

De Watersportvereniging de Pettelaer organiseert een aantal cursussen voor zowel jeugd als volwassenen met het doel vertrouwd te raken met, en plezier te beleven aan het avontuur dat de watersport te bieden heeft. Er zijn verschillende cursussen en trainingen gepland.

W.V. de Pettelaer heeft naast de reguliere zeilcursussen ook aandacht voor de opleiding van oa jeugdzeiltrainers. Deze opleiding verloopt onder auspicien van het Watersportverbond. Er is door het Watersportverbond een traject uitgezet voor de aankomende jeugdzeiltrainers. Deze bestaat oa uit de modules: rescue, assistent jeugdzeiltrainer en jeugdzeiltrainer. Het echte clubdier kan vervolgens verder gaan met de module verenigingstrainer en als je zelf veel wedstrijden hebt gezeild of zeilt, kun je bij ons ook nog zeilwedstrijdtrainer worden. 

Mocht u nog vragen hebben, mail dan gerust naar negnidielpo.[antispam].@wvdepettelaer.nl.

 


Klik op rode knop voor inschrijven cursus zeilen of surfen en tarievenoverzicht

Door het seizoen heen organiseert WVP tevens op woensdagavonden zeiltrainingen om wedstrijdervaring op te bouwen. Een gezellige èn onderhoudende training waar je veel kennis opdoet.

Dan is er ook nog het klein vaarbewijs. Wil je meer met je boot en verder door Nederland met je zeilschip of motorjacht, dan kun je ook daarvoor terecht bij WVP. Elk jaar wordt deze cursus 1 of 2 keer gegeven, naar gelang de animo. Meestal start deze cursus in het voor- of najaar.

Zoals u leest heeft WVP veel te bieden voor zowel beginnende als gevorderde zeilers. Gezelligheid en sportiviteit zijn peilers waarop WVP graag wil bouwen. Met onze 300 leden, gezinsleden kan dat ook niet anders. De wedstrijden van WVP worden door veel kinderen bezocht om sportief te strijden op het water en om aan de ouders te laten zien wat ze allemaal hebben geleerd. Watersportvereniging de Pettelaer geeft uitsluitend les aan leden; wanneer u inschrijft voor een cursus wordt u automatisch lid voor het lopende jaar (tot wederopzegging, uiterlijk 1 december).

Theorie en interactief oefenen

Hieronder vindt je verwijzingen naar interessante websites over zeilen, vaarbewijs en de theorie achter zeilen. Ook staan hier leuke interactieve oefeningen en spelletjes. Mocht je zelf een leuke pagina gevonden hebben die hier niet tussen staat dan horen we dat graag van je!

Theorie

Interactief oefenen

 

 

Contact

Telefoon (tijdens openingstijden)
073 - 6147884

Bezoekadres:
WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 
WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

 

 

Routebeschrijving

WVP ligt in een beschermd natuurgebied; parkeren bij WVP is alleen toegestaan voor leden, cursisten, deelnemers aan wedstrijden en voor het brengen van boten en materialen.

Routebeschrijving en uitleg parkeren

 

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer