Logo WVP de Pettelaer

jeugd vanaf 12 jaar

Jong geleerd...

Windsurfen is anders dan zeilen, je gebruikt een combinatie van gewicht en het zeil om de surfplank te besturen. We beginnen met tekst en uitleg en op de simulator op de wal “droog windsurfen”. Je krijgt dan al gelijk gevoel van de balans die nodig is en van het zeil en de kracht die er op staat. Voor de startende surfer is dit een spel van vallen en opstaan. Je leert met je gewicht op de plank om te gaan en dit kan je geregeld een nat pak bezorgen.

Surfen 3
Surfen 4

We kunnen niet allemaal wereldkampioen worden of alle zeeën bedwingen, maar wel ervoor zorgen dat je geweldig leert windsurfen. Je hebt de keuze uit:  introductieles basic 1 voor de beginner en basic 2 voor de gevorderde surfer/ herintreder. Beide lessen duren 3 uur.  

De beginnende surfer kan ook meteen starten met een CWO-1 cursus. Deze cursus duurt 4 à 5 dagen achter elkaar, gedurende 3 - 3,5 uur per dag. Als alle onderdelen zijn behaald, dan ontvang je het CWO-1 diploma. Daarna kun je doorstromen naar de gevorderde cursus CWO-2.

Wij varen met speciaal voor surflessen, ontwikkelde surfplanken (BIC OD293 boards). Natuurlijk hebben wij voor iedereen een op gewicht en windkracht afgestemd zeil beschikbaar. Voor de jeugd beginnen wij met 3,2 m2 en groei je door naar 3,5 m2 en 4 m2 en zelfs 5 m2 als je een kei bent.

Klik op rode knop voor inschrijven cursus surfen en tarievenoverzicht

 

 

Contact

Telefoon (tijdens openingstijden)
073 - 6147884

Bezoekadres:
WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 
WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

 

 

Routebeschrijving

WVP ligt in een beschermd natuurgebied; parkeren bij WVP is alleen toegestaan voor leden, cursisten, deelnemers aan wedstrijden en voor het brengen van boten en materialen.

Routebeschrijving en uitleg parkeren

 

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer