Logo WVP de Pettelaer

recreatief

Kanoën op WVP

Kanoen

In een kano beleef je het water van heel dichtbij. Waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes en overhangende takken. Peddel door een weids landschap met grote rietruigten en over een weids watervlak met brede rietkragen. Ervaren als beginnende kanovaarders kunnen actief zijn, van 2 uur tot een hele dag. Volg de Zuiderplas, de Pettelaarsevaartgraaf en kluun naar de Dommel. Vaar door de binnenstad en kom dezelfde weg weer teug. Kanoën is een avontuur!

Leden: vraag naar de strippenkaart op WVP.

Zwemmen naast WVP

Zwemmen

Zwemmen doe je zo min mogelijk op de WVP locatie, omdat er zeilboten, surfboards en motorboten af en aan varen. En de wallekant op WVP is eigenlijk niet geschikt om te zwemmen. Naast WVP ligt het strandbad met een heerlijk zandstrand. Veel leden en bewoners van de wijken maken daar dan ook gebruik van.

Recreatief zeilen op WVP

Recreatief zeilen op WVP

Leden met een eigen boot kunnen op alle momenten waarop zij zin hebben lekker varen op de plas. Voor cursisten met CWO JZ-II of Zwaardboot II diploma wordt de mogelijkheid geboden om buiten de lessen om op zaterdagmiddag vrij te zeilen. Aan het begin van het seizoen kan hiervoor door leden een strippenkaart gekocht worden op WVP . Een boot kan per dagdeel worden gehuurd, echter wel buiten de reguliere lesmomenten.

Terrashangen op WVP

Eten van culinair comite

Het terras van WVP ligt op het zuiden en direct aan de haven. Na een dagje sportief doen op en in het water, is het heerlijk om hier even bij te komen onder het genot van een tosti en een drankje. Of gewoon omdat je gezellig even wilt komen chillen, het terras van WVP is een zalige plek om te vertoeven. Hier ontmoet je elkaar en leer je ook weer nieuwe mensen kennen. Er valt hier altijd iets te beleven!

 

Recreatief windsurfen op WVP

Windsurfen op WVP

De Zuiderplas is een perfecte locatie om te leren windsurfen, omdat er ondanks dat het een kleine plas lijkt, volop ruimte is. Maar ook voor de gevorderde surfer is het met veel wind, stevig aanpoten vanwege de vele manoeuvres die je moet maken. Naast de vereniging is een geleidelijk aflopend strand. Vanaf hier heb je een veilige en plezierige omgeving met voldoende ondiepte om te leren windsurfen. De gevorderden kunnen vanaf hier de waterstart oefenen. Het water kent bovendien geen stroming, waardoor je geen onnodige meters verliest.

Culinair comité

Culinair comite in actie

Wv de Pettelaer kent een Culinair Comité. Kortweg ook de Culi genoemd. Onze Culi zorgt ervoor dat oa bij club-wedstrijden er een heerlijke lunch wordt geserveerd of een diner al naar gelang de gedachte over de wedstrijddag. Daarnaast zorgen zij elk jaar voor het fameuze Captainsdiner, geserveerd aan lange tafels aan de waterkant. Aansluitend kan er recreatief gezeild worden. Hoe lekker en verfrissend wil je het hebben…. Een hapje en drankje aansluitend aan een heerlijke zeildag!

Strand speeltuin naast WVP

Strand

Even rustig zitten met een lekkere tosti of panini, liggen op het strand, snacken met vrienden, een hapje eten met het gezin of gewoon onder het genot van een kopje koffie de laatste roddels doornemen met je vriendinnen terwijl de kinderen elkaar vermaken in de vele speelapparaten op het strand. Naast WV de Pettelaer ligt een strandbad met veel speeltoestellen. Op, naast en rondom WVP is dan ook van alles te beleven. We hebben voor ieder wat wils waardoor we allemaal kunnen genieten van een heerlijke stranddag. Zowel sportief als recreatief als relaxend.

Fietsen in het Bossche Broek

Fietsen in het Bossche Broek

Naast trimmen, hardlopen, wandelen enz is het fietsen natuurlijk ook aantrekkelijk vanuit WVP. We weten dat je makkelijk in het Bossche komt, in Gestel door de polder, in Vught dor de polder in Den Dungen rondom de polder. Veel leden komen op de fiets omdat WVP zo lekker kortbij ligt en het fietsen door de omgeving, het Bossche Broek zo aangenaam is.

Wandelen rondom WVP

Wandelroutes door het Bossche Broek

Een rondje wandelen om de plas is toch een kleine 4 kilometer doorstappen. Vanuit WVP een mooie gedachte om inspannend en toch ook weer ontspannend een lekkere 3 kwartier te stappen en een rondje om de plas te doen.  Vervolgens weer terug naar WVP,  om te genieten van een verfrissing op het mooiste terras aan de plas.

Trimmen-hardlopen vanuit WVP

Joggen met honden

Een rondje hardlopen om de plas is toch een kleine 4 kilometer met aansluitend het kleine rondje in de polder. Samen toch mooi 5 kilometer.  Vanuit WVP een mooie gedachte om inspanning en toch ook weer ontspanning te beleven met het hardlopen. Vanaf WVP door het Bossche Broek rondom landgoed de Pettelaer is zelfs 10 km. Genoeg variatie om te beleven.  Vervolgens weer terug naar WVP, met het terras aan de plas.

Suppen op WVP

Suppen op WVP

Stand Up Paddling ofwel Suppen is een vorm van surfen die is ontstaan in Hawaï. Daar stonden surfleraren op hun surfboard met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven, hun instructies te kunnen geven en het overzicht te kunnen houden.

In samenwerking met Herman Lieven Duiksport & Zeilkleding organiseren we tweemaal per jaar een SUP-clinic om het suppen onder de knie te krijgen. Onder leiding van een instructeur peddel je staand op je board de Zuiderplas rond. Kijk voor data, tijden en tarieven op onze kalender.

Wandelroutes door het Bossche Broek

Wandelroutes door het Bossche Broek

Het Bossche Broek heeft veel wandelmogelijkheden: rondom de Zuiderplas, maar ook langs de Dommel en dwars door het Bossche Broek. We nodigen je uit om vanaf de mooiste plek van het Bossche Broek te starten en de omgeving te verkennen. Na een sportieve wandeling keer je weer terug naar ons terras voor een heerlijke bak koffie of thee met uitzicht op de Zuiderplas... Mooier kunnen we het niet maken.

 

 

Contact

Bezoekadres:

WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 

WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

Telefoonnummer 073- 6147884

 

 

Routebeschrijving

Parkeren is sinds de invoering van belanghebbenden niet gemakkelijker geworden.

Klik hier voor uitleg waar te parkeren voor NIET vergunningshouders.

Maar ook voor leden met  "polderpassen"

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer