Logo WVP de Pettelaer

ROUTEBESCHRIJVINg

Kaartej naar WVP

Sinds 1 augustus 2020 is het restaurant Moeke geopend op de Pettelaarse Schans. Hier begint de toegangsroute naar de Watersportvereniging rondom de Zuiderplas. Zet de NAVIGATIE op: de Pettelaarse Schans 1, 5216 CG Den Bosch.

Als u achter de Shellpomp bent langsgereden en de afslag naar het restaurant Moeke heeft genomen, sla dan na 20 meter linksaf de hobbelige asfaltweg op. Rijdt dus niet door tot aan het restaurant. Let op: u rijdt door een beschermd natuurgebied, dus pas uw snelheid aan.

 

U rijdt nu iets naar beneden, over een rode brug en dan ziet u aan de rechterzijde de Zuiderplas liggen. Volg deze weg 2 kilometer, u rijdt nu om de plas heen. Onderweg kunt u halverwege niet verder, vanwege een verkeersdriehoek in de weg. Als het stoplicht op rood staat dan belt u met het clubhuis (073-6147884) of Stadstoezicht (073-6155565) en vraagt of zij de verkeersdriehoek aan de Zuiderstrandweg laten zakken voor u, omdat u naar de Watersportvereniging moet voor een cursus. In het weekend, loopt er een bandje, drukt u dan op 7 (spoed), dan krijgt u een medewerker aan de lijn. Als het stoplicht oranje knippert, dan hebben wij de verkeersdriehoek reeds buiten werking laten zetten, u kunt nu gewoon doorrijden.

U vervolgt verder de weg en slaat rechtsaf, u rijdt nu langs het Strandbad en vervolgens nogmaals rechtsaf en dan rijdt u op WVP af (bordje zeilhaven). Let op bij mooi weer kan het hier heel druk zijn en de badgasten zijn niet gewend aan autoverkeer hier.

Kort parkeren, maximaal 2 uur
Indien u alleen even wilt komen kijken of halen en brengen, dan kunt u parkeren achter de supermarkt Jumbo (Platostraat) met parkeerschijf voor maximaal 2 uur! Loop de straat uit langs de schoolzijde (vervolg de straat waar u bent ingereden) einde linksaf het wandelpad op. Dit pad loopt meteen rechtsaf en vervolgens na 30 meter weer linksaf. 100 meter verder ligt rechts de voetgangersbrug om over te steken en loopt u recht op WVP af.

Materiaal brengen of wedstrijden

Wilt u materiaal brengen naar de zeilhaven of vanwege wedstrijden met naar de zeilhaven rijden, dan kunt u ook rond de Zuiderplas rijden. U komt halverwege een verkeersdriehoek tegen. Als het stoplicht op rood staat, dan belt u met afdeling Stadstoezicht 's-Hertogenbosch: 073-615 55 65. Geef aan dat u naar de Watersportvereniging de Pettelaer wenst te gaan en dat ze de driehoek aan de Zuiderstrandweg moeten laten zakken.  In het weekend loopt een bandje, drukt u dan op 7 (spoed) en u krijgt een medewerker aan de lijn. Als het stoplicht oranje knippert, dan hebben wij de verkeersdriehoek reeds buiten werking laten zetten, u kunt nu gewoon doorrijden.

Bussen naar Zuid

Lijn 1, 11, 156 en 306 stoppen allemaal op het Sweelinckplein. Vanaf het Sweelickplein is het 400 meter lopen naar WVP. U gaat de Homeruslaan in, aan het einde rechts, volg het voetpad en ga het bruggetje over. U loopt recht op WVP af.

Lijn 1, 11, 156 en 159 stoppen allemaal bij de Philips de Tweedestraat. Vanaf de Philips de Tweedestraat is het 600 meter lopen naar WVP. Bij het stoplicht rechtsaf de Zuiderparkweg op, aan het einde gaat u het voetpad op (naast de hondenuitlaat), het bruggetje over en slaat na 100 meter linksaf. U loopt recht op WVP af.

 

 

Contact

Telefoon (tijdens openingstijden)
073 - 6147884

Bezoekadres:
WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 
WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

 

 

Routebeschrijving

WVP ligt in een beschermd natuurgebied; parkeren bij WVP is alleen toegestaan voor leden, cursisten, deelnemers aan wedstrijden en voor het brengen van boten en materialen.

Routebeschrijving en uitleg parkeren

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer