Logo WVP de Pettelaer

Leren windsurfen

De cursus word gegeven aan beginnende surfers. Als afsluiting van deze cursussen worden vorderingstaten uitgereikt aan de deelnemers die als ze volledig zijn afgetekend, kunnen worden ingeleverd op de diplomadag voor het CWO-1 diploma.

Om op een professionele manier les te kunnen geven, beschikken onze instructeurs over lesmateriaal, dat speciaal is ontwikkeld voor surfscholen. (wij gebruiken het Olympisch bord van 2012 London) WV de Pettelaer beschikt over 8 BIC Techno OD293 sets. Deze boards zijn uit het zogenaamde 'wide-body concept'. Deze boards zijn vergeleken met ouder materiaal aanzienlijk korter en breder. Door deze formule is het makkelijk je evenwicht te bewaren waardoor de lessen al snel over techniek gaan en minder over balans.

Onze vereniging biedt normaliter in de maanden juni, juli, augustus en september windsurfcursussen aan voor beginners jeugd. Helaas hebben we momenteel geen capaciteit om les te geven. We zijn dringend op zoek naar een instructeur.

Er wordt gewerkt naar het landelijke CWO - 1 diploma (Commissie Watersport Opleidingen). Een cursus duurt max 5 dagdelen in de ochtend of namiddag. En wordt aangeboden op maandag tot en met vrijdag in lesblokken van 3 uren les, of in de weekeinden. Als afsluiting van deze cursussen worden vorderingstaten uitgereikt aan de deelnemers die als ze volledig zijn afgetekend, kunnen worden ingeleverd op de diplomadag voor het CWO-1 (of CWO-2) diploma.


De beginnerscursus wordt gegeven aan groepen van maximaal 8 personen, door max 2 instructeurs. Naast de beginnerscursussen windsurfen organiseren we ook cursussen zeilen voor jongste jeugd, jeugd en volwassenen. Meer informatie hierover op de website.

Wilt u weten waar we zitten en wie we zijn in eigen persoon? Kom dan eens in het weekend langs in ons clubgebouw of email ons uw vragen op gnidielpo.[antispam].@wvdepettelaer.nl

De groep bestaat uit 4 tot 8 personen en de cursus beslaat 15 uur  en kost € 150, -- per persoon (inclusief gebruik materiaal excl. lidmaatschap). Inschrijfformulieren en lidmaatschapsformulieren vind je op de pagina inschrijven.
Wat leer je : van start naar volledig alle koersen kunnen varen, zwaardgebruik, overstag en gijpen, eventueel beachstart, basiskennis materiaal en optuigen. Je voelt hoe het is om enkel en alleen door de kracht van de wind te worden voortgedreven. Na een week kun je de surfplank daarheen sturen waar jij wilt gaan en snap je meer hoe wind en zeil samenwerken. 
Na de cursus extra oefenen, levert extra veel resultaat op. Hiervoor is het mogelijk een strippenkaart bij WV de Pettelaer te verkrijgen om aanvullend lekker te surfen en meer ervaring op te doen.

Klik op de rode knop voor inschrijven cursus surfen en tarievenoverzicht

 

 

Contact

Bezoekadres:

WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 

WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

Telefoonnummer 073- 6147884

 

 

Routebeschrijving

Parkeren is sinds de invoering van belanghebbenden niet gemakkelijker geworden.

Klik hier voor uitleg waar te parkeren voor NIET vergunningshouders.

Maar ook voor leden met  "polderpassen"

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer