Logo WVP de Pettelaer

Klasse Vloten

U bevindt zich hier: Home - wedstrijden - klasse vloten

Optimist

Hier start het allemaal mee.. 

de kinderen in de optimist. In korte tijd maken ze een groei door van novice in een zeilboot tot een kind dat in staat is een wedstrijdje te zeilen.  Sommige groeien door naar de combi zuid en later de splash.  Anderen zoeken een weg naar een tweemans boot. Voor hen kijken hebben we de mogelijkheden om met RS Feva te starten.  Maar dat het start met de optimist is voor de meeste zeilers geen discussie... en de meeste goede zeilers zijn ook daadwerkelijk gestart in de optimist.

Zeilcursus optimist

Woensdagmiddag zeilen voor Optimist en Splash 

Heb je CWO cursus gevolgd, wil je graag weer het water op om te oefenen of moet je nog enkele punten onder de knie krijgen om je CWO 1 aftekening te behalen. Dit is je kans.  Natuurlijk kun je ook gewoon lekker zeilen met andere zeilers op het water..  Vanaf eind mei van 14.00 tot 17.00 uur organiseren we weer het woensdagmiddag zeilen.  Heb je een eigen bootje of wil je er een huren.. het maakt niet uit. Wij zorgen voor een rescueboot op het water. 

Schrijf je in door je in te tekenen op de lijst die hangt op het clubhuis of ga via de agenda naar juiste dag om je in te schrijven met vermelding Optimist of Splash. Je kunt ook contact opnemen met Sandy Bosel of Carolien Dieperink netsimitpo_rotanidrooctoolv.[antispam].@wvdepettelaer.nl

Of neem contact op met het opleidingsteam op : gnidielpo.[antispam].@wvdepettelaer.nl

Laser zeilers

We willen ook met Laser dit jaar weer kijken naar wegen om de aantallen laser zeilers in trainingen en wedstrijden te vergroten.  

De Laser is een spectaculaire eenmanszwaardboot waarmee je al vrij snel leuke wedstrijden kunt zeilen. Vanaf 15 jaar en met een gewicht van ongeveer 60 kilo kun je kiezen voor deze cursus. Ben je jonger en lichter dan is de Splash de juiste boot. Bij krachtiger wind is zeilen met een Laser erg intensief. Daarom varen we meestal met 4 cursisten in 4 boten. Je kunt afwisselend zeilen of op het vlot theorie krijgen en kijken hoe de anderen het doen. Zo leer je snel de fijne kneepjes kennen van het zwaardbootzeilen.

Laser 1 mans volwassenen

Zeilles voor beginnende en ervaren zeilers

De groepjes bestaan uit 3-6 cursisten met 1 instructeur in een motorboot. Een beginnersgroep is wat kleiner en gaat aan de slag voor het CWO-zwaardboot-1mans-1-diploma. Heb je al wat ervaring? Dan begin je met de onderdelen van CWO-2. Voor de echt gevorderden is CWO-3 een mooie uitdaging. De groepsindeling wordt gemaakt op basis van onderling overleg. Op zaterdagmiddag bekijken we of of je qua niveau en sfeer bij elkaar past. Het is van belang dat je ook zelf je wensen kenbaar maakt. Na het avondeten krijg je theorieles met uitleg over windrichtingen, zeilstanden en alles wat je nog meer moet weten.

Heb je interesse..  Neem contact op met:   Martijn van Dijk: martijn.van.dijk-at_onsbrabantnet.nl

Splash zeilers

Ben je de optimist ontgroeid maar verveeld het zeilen je allerminst... 

De splash is de uitdaging voor de jeugd vanaf 14 jaar om de stap naar de planerende zwaardbootjes te maken. Een enthousiast wedstrijdveld, NK, EK .. de vereniging streeft na dat wij met onze jeugd daar ook aan deelnemen. 

Vaar jij het liefst alleen in een boot en hou je van hard gaan en ben je niet bang voor een nat pak? Dan is dit wellicht de ideale boot. ’s Ochtends kijk je naar de weersvoorspellingen, vervolgens kies je het formaat zeil. Op de Splash hebben we slechts een formaat, maar op de Laser hebben we twee verschillende zeilen. Namelijk de radiaal of het standaardzeil. De boot zorgt voor veel uitdaging. Het is niet voor niets de grootste klasse wereldwijd in de zwaardboot discipline. Hou jij van hard gaan? Wij ook. Daarom zijn al onze Lasers uitgerust met het XD trimsysteem. Kortom, DE boot voor de fanatieke zwaardboot zeilers.

Heb je interesse, neem contact op met -gnidielpo.[antispam].@wvdepettelaer.nl

Zeilcursus splash en laser 3

Motto : zo vaak mogelijk zoveel mogelijk skiffs op het water!

Sfeer impressie zeilen

OPROEP: skiffers die nog niet in de emailgroep zitten en dat wel willen of een skiff hebben die hieronder nog niet staat vermeld, graag even contact opnemen met Paul Passier (ffiks.[antispam].@wvdepettelaer.nl) 

Foto’s en filmpjes: 

Kijk hier voor een paar foto's en hier voor een filmpje over skiff zeilen.

Wat voor skiffs: 

Op de vereniging is een groot aantal skiffs aanwezig variërend van jeugd-skiffs (RS-Feva) tot eenmansskiffs (2 x Vareo, 2 x RS700) en tweepersoonsskiffs met een trapeze (4 x Iso, 1 x Omega, 2 x Laser 2000) en 2 trapezes (2 x Boss, 1 x Spice) en het aantal is nog groeiende!

Onder het motto “zo vaak en zoveel mogelijk skiffs op het water” zijn de volgende acties gepland:

Aanmaak van een contactgroep (email, of whatsApp-groep) 

  • - Zodat je sneller een vervanger kunt vinden voor je maat als die niet kan waardoor je toch mee kunt varen in de wedstrijd (al een succes gebleken voor de wintercompetitie)
  • - Zodat je onderling kunt afstemmen welke wedstrijden je mee gaat doen
  • - Zodat je ook gemakkelijker eens een andere skiff kunt proberen
  • - Zodat je ook buiten wedstrijden gemakkelijker af kunt spreken om bv samen te trainen/sparren

Opstapdag voor (nog) niet skiffers 

Naast de mensen die al overstag zijn, zijn er ook binnen en buiten de vereniging behoorlijk wat mensen die ook graag eens willen kennismaken met een skiff. Vorig jaar is er een zeer geslaagde opstapdag geweest. Dit jaar willen we die weer organiseren (kijk in de kalender wanneer). Zie vooral ook de foto’s die zijn gemaakt. Als je (nog) geen skiff hebt maar wel heel graag een keer mee zou willen varen, wacht dan niet tot de opstapdag, maar neem contact op met de vlootcaptain ffiks.[antispam].@wvdepettelaer.nl Dan vinden we vast wel een datum en tijd om te varen.

Wedstrijden 

Het leukste is als er zoveel mogelijk boten aan de start verschijnen zodat je je krachten het beste kunt meten. Op de homepage van de website staan onder “agenda” alle wedstrijden voor alle boten genoteerd. Hieronder een selectie van wedstrijden die vooral voor skiffs interessant zijn.

Vooral de clubwedstrijden op de eigen plas worden warm aanbevolen. Daarnaast is de Dutch Open Skiff Trophy een absolute aanrader (zie ook dit filmpje op youtube ) en om de winter op een leuke manier door te komen, zijn de winterwestrijden op de Ertveldplas

Keep skiffing!

Heb je interesse. Neem contact op met de vlootcaptain: Paul.passier "at"astellas.com

Inschrijven voor cursus

Schrijf u nu in voor een cursus zeilen of surfen

 

 

Contact

Bezoekadres:

WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 

WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

Telefoonnummer 073- 6147884

 

 

Routebeschrijving

Parkeren is sinds de invoering van belanghebbenden niet gemakkelijker geworden.

Klik hier voor uitleg waar te parkeren voor NIET vergunningshouders.

Maar ook voor leden met  "polderpassen"

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer