Zwaar bewolkt en 21° C met windkracht 4
wedstrijden 2

KLASSE VLOTEN

icoon-optimist

Optimist

De meeste kinderen beleven hun eerste zeilplezier in een Optimist. In korte tijd groeien ze door van beginner naar een kind dat in staat is een wedstrijdje te zeilen. Sommige groeien door naar de Combi Zuid (regionale wedstrijden) en later naar de opvolgende jeugdboot: de Splash. Anderen zoeken een weg naar een tweemans boot. Voor hen hebben we de mogelijkheden om in een RS Feva te zeilen.

Toch staat het als een paal boven water: de meeste grote zeilers zijn daadwerkelijk ooit begonnen in een Optimist!

 
img-3536
icoon-splash

Splash

Ben je de Optimist ontgroeid maar verveelt het zeilen je allerminst?
De Splash is de uitdaging voor de jeugd vanaf 13 jaar om de stap naar de planerende zwaardbootjes te maken. Vaar jij het liefst alleen in een boot en hou je van hard gaan en ben je niet bang voor een nat pak? Dan is dit wellicht de ideale boot. Met deze boot kun je ook deelnemen aan een enthousiast wedstrijdveld in het hele land en daarbuiten: wat dacht je van de DYR, U4 en het EK / WK Splash!

 
img-3608
icoon-laser

Laser

De Laser is een spectaculaire eenmanszwaardboot waarmee je al vrij snel leuke wedstrijden kunt zeilen. Vanaf 15 jaar en met een gewicht van ongeveer 60 kilo kun je kiezen voor een cursus in deze boot. Ben je jonger en lichter dan is de Splash de juiste boot. Bij krachtigere wind is zeilen met een Laser erg intensief. Dan varen we meestal met 4 cursisten in 4 boten. De andere 4 cursisten krijgen op het vlot theorie en kijken hoe de anderen het doen. Zo leer je snel de fijne kneepjes kennen van het zwaardbootzeilen.

 
img-3478
 


Download nu de gratis Cappie app!

Inschrijven voor activiteiten, saldo opwaarderen en nog veel meer. Ontdek alle functionaliteit.

 

Meer informatie 

 


 

icoon-adres 2

Bezoekadres
WV de Pettelaer

Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres
WV de Pettelaer

Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

icoon-route 2

Met de auto

Parkeren bij WVP zelf is alleen toegestaan voor leden en voor het brengen van boten en materialen. Geen polderpas? Bel dan met Stadstoezicht 073-6155565.

icoon-sponsoren 2

Partners