Logo WVP de Pettelaer

windsurfen

Windsurfcursussen voor jeugd en volwassenen, beginners gevorderden en herintreders

Om op een professionele manier les te kunnen geven, gebruiken we op WVP lesmateriaal, dat speciaal is ontwikkeld voor surfscholen (wij gebruiken het Olympisch bord voor 2012 London). WV de Pettelaer beschikt sinds 2009 over 8 aangeschafte BIC Techno OD293 sets. Deze boards zijn uit het zogenaamde 'wide-body concept'. Deze boards zijn vergeleken met ouder materiaal aanzienlijk korter en breder. Door deze formule is het makkelijk je evenwicht te bewaren waardoor de lessen al snel over techniek gaan en minder over balans.

De beginnersgroep bestaat uit 4 tot 8 personen, onder begeleiding van maximaal twee instructeurs. Je volgt 15 lesuren per cursus voor € 150,- per persoon (inclusief gebruik materiaal, excl. de kosten voor het lidmaatschap). De opbouw van de surfcursus is als volgt: van start naar volledig alle koersen kunnen varen, zwaardgebruik, overstag en gijpen, eventueel beachstart, basiskennis materiaal en optuigen.

 

Een cursus duurt 5 dagdelen in de ochtend (10-13 uur) of namiddag (14-17 uur) en wordt aangeboden op maandag tot en met vrijdag in lesblokken van 3 uur les. Eventueel kan in overleg besloten worden tot 4 dagdelen van ruim 3,5 uur les. Als afsluiting van deze cursussen worden vorderingstaten uitgereikt aan de deelnemers die, als ze volledig zijn afgetekend, recht geven op het CWO-1 diploma. Het CWO-1 diploma staat voor: Commissie Watersport Opleidingen, oftwel het landelijke orgaan voor het goed leren van zeilen en windsurfen. www.cwo.nl.

Surfen 3
Surfen 5

Wat kun je na 1 week les?

Je voelt hoe het is om enkel en alleen door de kracht van de wind te worden voortgedreven. Na een week les kun je de surfplank daarheen sturen waar jij wilt gaan en snap je meer hoe wind en zeil samenwerken. Na de cursus extra oefenen, levert extra veel resultaat op. Hiervoor is het mogelijk een strippenkaart bij Wv de Pettelaer te verkrijgen om aanvullend lekker te surfen en meer ervaring op te doen.

Wil je informatie over WV de Pettelaer, onze diverse cursussen of weten waar we zitten en wie we zijn in eigen persoon? Kom dan eens in het weekend vrijblijvend binnenlopen in ons verenigingsgebouw of stuur je vragen naar:  gnidielpo.[antispam].@wvdepettelaer.nl. Tot ziens aan de Zuiderplas!

Ben je in het bezit van een surfinstructeursdiploma of heb je interesse om surfinstructeur te willen worden op onze vereniging, neem dan voor de (opleidings-) mogelijkheden contact met ons op.

Klik op rode knop voor inschrijven cursus surfen en tarievenoverzicht

 

 

Contact

Bezoekadres:

WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 

WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

Telefoonnummer 073- 6147884

 

 

Routebeschrijving

Parkeren is sinds de invoering van belanghebbenden niet gemakkelijker geworden.

Klik hier voor uitleg waar te parkeren voor NIET vergunningshouders.

Maar ook voor leden met  "polderpassen"

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer