Weer geopend vanaf april 2023

 

 

Een warm welkom bij WVP!

Hieronder de belangrijkste ins-and-outs van lid zijn op een rij

 

ALGEMENE INFORMATIE

voor nieuwe leden


Welkom bij Watersportvereniging de Pettelaer! We zijn super enthousiast je te mogen verwelkomen als lid op onze vereniging. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we de belangrijkste informatie voor je op een rijtje gezet. Voor meer informatie kun je altijd op onze website terecht of contact opnemen.

Route & Parkeren


Bezoekadres: Zuiderstrandweg 1, ’s-Hertogenbosch
Adres voor navigatie: Zuiderplasweg, ’s-Hertogenbosch
Adres voor kort parkeren: Tacitusstraat 30, ’s-Hertogenbosch

Toegang met de auto is beperkt, heb je een ligplaats dan is het mogelijk om bij de secretaris een polderpas aan te vragen. Hiervoor betaal je borg en het aantal passen is gelimiteerd. De polderpas is noodzakelijk om de verkeersdriehoek te laten zakken. Heb je geen polderpas en kom je voor een training of cursus, bel dan met Stadstoezicht om de verkeerdriehoek te laten zakken: 073-6155565.
Voor kort parkeren gebruik je het parkeerterrein van Jumbo Pettelaerseweg. Hier kunnen auto’s gratis met een parkeerschijf voor maximaal 2 uur staan. Tijdens clubwedstrijden kunnen leden en bezoekers gebruik maken van de gratis parkeerplaats van het St. Janslyceum. Deze bereik je door bij de parkeerplaats van Jumbo Pettelaerseweg door te rijden en aan het einde van de Platostraat linksaf het parkeerterrein van Sporthal Zuid oprijden. Looptijd is een kleine 8 minuten, 650 meter.

Meer informatie

Openingstijden


Het watersportseizoen loopt van 1 april tot en met 31 oktober. Met uitzondering van twee weken in de zomervakantie en één weekend in oktober, zijn wij in de regel deze periode elk weekend op zaterdag en zondag open van 9:00 tot 18:00 uur en vanaf eind mei elke tweede woensdagavond van de maand van 18:00 tot 22:00 uur. De vereniging kent echter geen 100% vaste openingstijden. Voor de actueelste openingstijden, kijk op de openingstijden pagina op de website of in de app.

openingstijden

Veiligheid


Watersporters dragen altijd een zwemvest als ze het water opgaan. Heb je een sleutel van de toegangspoort kom je watersporten buiten de openingstijden om? Doe dan de poort na binnenkomst achter je op slot. Ook de materiaalgebouwen mogen niet open blijven als je op het water bent. Met de sleutel heb je ook toegang tot de douche en het toilet, deze ingang bevind zich bij het speeltoestel.

Eigendommen


Alle eigendommen die je stalt op de vereniging dien je te merken. Deze stickers zijn ligplaats gebonden en gratis verkrijgbaar bij onze havenmeester. Er wordt een ligplaats toebedeeld. Je eigendommen dienen minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid (WA) verzekerd te worden. Stalling van materialen/eigendommen op WVP is op eigen risico en WVP is niet aansprakelijk voor beschadiging, vernieling en/of diefstal. Neem contact op met de havenmeester

je persoonlijke ledenomgeving


  • Functies (bardienst, COVID-dienst, werkdagen of klusochtenden): via Mijn WVP (website) of in de app ga je onder 'Plan je dag' naar 'Functies'. Hier vind je een planning met beschikbare functies, klik op het vakje 'inschrijven' en onderaan de planner op 'opslaan' om je in te schrijven. Let op: om je gemaakte uren te laten meetellen voor je zelfwerkzaamheid moet je altijd inschrijven voor een functie, anders worden je uren helaas niet meegeteld.
  • Overige activiteiten: via Mijn WVP (website) of in de app ga je onder 'Plan je dag' naar 'Activiteiten'. Hier vind je de activiteitenkalender met alle activiteiten voor komend seizoen. Om je in te schrijven klik je naast de activiteit op het plusje. Na een overzicht van de activiteit en het afrekenen van eventuele kosten via iDEAL is je inschrijving voltooid. Al je inschrijvingen vind je terug onder 'Mijn Plannen' op de website en in de app.
  • Windsurfen: via Mijn WVP (website) of in de app ga je onder 'Plan je dag' naar 'Activiteiten'. Hier vind je de activiteitenkalender met alle activiteiten voor komend seizoen. Om je in te schrijven klik je naast de activiteit op het plusje. Na een overzicht van de activiteit en het afrekenen van eventuele kosten via iDEAL is je inschrijving voltooid. Al je inschrijvingen vind je terug onder 'Mijn Plannen' op de website en in de app.
  • Zeiltrainingen: check eerst bij team Opleidingen of er nog plaats is voor de zeiltraining die je graag wilt volgen, dit doe je via de mail. Is er nog plaats en krijg je groen licht om je in te schrijven? Dan krijg je een link doorgestuurd en kun je je via de website aanmelden. Facturering van het lesgeld en eventuele materiaahuur gebeurt achteraf.
  • CWO-cursussen: check eerst bij team Opleidingen of er nog plaats is voor de zeiltraining die je graag wilt volgen, dit doe je via de mail. Is er nog plaats en krijg je groen licht om je in te schrijven? Dan krijg je een link doorgestuurd en kun je je via de website aanmelden. Facturering van het lesgeld en eventuele materiaahuur gebeurt achteraf.

Houd er rekening mee dat ons aanbod afhankelijk is van de beschikbaarheid van een trainer. Al onze trainers zijn vrijwilligers. Voor alle cursussen en trainingen geldt een minimaal aantal inschrijvingen.

Verhuur van huurmateriaal


Onze huurmaterialen worden uitsluitend verhuurd aan leden tijdens openingstijden van het clubgebouw. Nieuw vanaf dit seizoen: om gebruik te maken van huurmaterialen heb je een geldige Aquatics Pass Reservering nodig. Hiermee reserveer je gemakkelijk voor de gewenste dag en tijd alle huurmaterialen die je wilt gebruiken tijdens je watersportdag. Aquatics Pass Reserveringen maken kan ter plaatse aan de bar, je betaald dan met je ledenpas. Ook kun je via Mijn WVP en in de app tot 4 weken van tevoren de gewenste huurmaterialen reserveren, je betaald dan meteen via iDEAL. We raden aan om z.s.m. een reservering te maken, zeker op drukkere dagen zoals clubwedstrijden of tijdens cursussen aangezien de beschikbaarheid van huurmaterialen sterk kan veranderen totdat de reservering is geplaatst.

Meer informatie Aquatics Pass Reserveringen

Ieder lid mag een introducee meenemen naar de vereniging. Deze kan ook gebruik maken van onze huurmaterialen als het vergezellende lid een Aquatics Pass Reservering maakt voor de introducee. Voor introducees is het niet mogelijk om zelf een reservering te maken aan de bar of online. Het lid blijft altijd verantwoordelijk indien de introducee zich niet houdt aan onze verenigingsregels of de gereserveerde materialen beschadigd raken.

Ledenpas


Elk lid van de vereniging ontvangt eenmalig gratis een ledenpas. Hiermee kan je als lid aan de bar consumpties betalen en Aquatics Pass Reserveringen maken en betalen. Het ledenpas saldo kan thuis worden opgeladen of ter plaatse via Mijn WVP of in de app. Het tegoed op de ledenpas wordt na beëindiging van het lidmaatschap terug gestort op de rekening van het lid. Bij verlies en/of schade van de ledenpas kan voor €5,- per stuk een nieuwe aangevraagd worden bij de secretaris.

Watersportverbond


Onze vereniging is lid van het watersportverbond. Ieder lid van WVP wordt ook automatisch aangemeld bij het Watersportverbond, per gezin minimaal één persoon. Leden die cursussen volgen worden altijd door de secretaris aangemeld. We zijn verplicht om jaarlijks de Watersportbijdrage door te storten aan het Verbond, de hoogte van deze bijdrage vind je op de tarievenlijst.

Tarievenlijst

Zelfwerkzaamheid


Watersportvereniging de Pettelaer is een vereniging die volledig draait op vrijwilligers die werkuren vervullen. Hierdoor kan WVP haar tarieven voor het lidmaatschap, de horecaprijzen en de diverse activiteiten zo voordelig mogelijk aanbieden. Doordat leden vanaf 18 jaar (m.u.v. MBO, HBO & WO studenten) minimaal één bardienst per jaar draaien, kan het clubgebouw elk weekend gedurende het hele watersportseizoen geopend zijn. Per kalenderjaar vervullen leden van 15 tot 17 jaar 5 werkuren, vanaf 18 jaar 13 werkuren. Een werkuur vertegenwoordigt een waarde van €7,50 per uur. Aan het eind van het kalenderjaar worden de werkuren die niet zijn uitgevoerd, in rekening gebracht.

Meer informatie zelfwerkzaamheid

Bardiensten


Gedurende het hele watersportseizoen (1 april t/m 31 oktober) moeten de bardiensten worden ingevuld. Er wordt ter herinnerung hiervoor een oproep ergens rond maart verstuurd, waarna je zelf je bardienst kunt inplannen in Mijn WVP of de app. Na deze periode worden alle resterende bardiensten ingepland en word je automatisch ingedeeld. Sta je ingepland maar blijk je toch niet te kunnen? Gebruik dan de ruildiensttool in Mijn WVP (niet beschikbaar in de app). Hier kun je je bardienst ruilen als iemand anders jouw dag wilt overnemen. Alleen in het uiterste geval dat ruilen niet lukt, neem je contact op met de secretaris en zoeken we samen een oplossing. We vragen je dit niet op het laatste moment te doen, want dan is invullen van de bardienst zeer lastig en moet de vereniging mogelijk gesloten blijven op dagen zonder dienstbezetting. Dit moeten we samen voorkomen!

Verhuur clubgebouw voor vergadering of feest


Voor leden vanaf 21 jaar die minimaal één jaar lid zijn van de vereniging, bieden we de mogelijkheid om het clubgebouw af te huren voor vergadering of feest. Voor informatie en tarieven hierover kun je contact opnemen met Floris Peeters van team Food & Beverage.

Neem contact op

Tot slot


Het verenigingsjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Het lidmaatschap wordt aangegaan voor onbepaalde tijd en jaarlijks stilzwijgend verlengd. De opzegging dien je vóór 1 december van het lopende jaar, per mail te sturen naar siraterces.[antispam].@wvdepettelaer.nl of per post naar postbus 5015, 5201 GA ’s-Hertogenbosch. Je ontvangt hiervan een ontvangstbevestiging.

We hebben er superveel zin in je op onze vereniging te mogen begroeten. Wij wensen je voor nu alvast veel gezelligheid en sportief plezier toe op onze vereniging!

Heb jij 'm al? De Cappie app!

Dé wvp app voor jouw dag

 
 
 

black google-play-badge 2
 

 

Download nu

De Cappie app

 

black

google-play-badge-2-kopie

 

 

 

Contact

WV de Pettelaer

 

Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postbus 5015
5201 GA 's-Hertogenbosch
 
 

Contactpagina

 

Route


  

Watersportvereniging de Pettelaer ligt in beschermd natuurgebied de Bossche Broek. Daarom is het helaas niet mogelijk om zomaar met de auto naar de vereniging te komen. Er zijn parkeergelegenheden op loopafstand van de vereniging die toegankelijk zijn voor iedereen. Leden met een polderpas kunnen de vereniging altijd met de auto bezoeken. 
 

Route & Parkeren

 

Heb je een vraag?

 073 61 47 884


We zijn telefonisch bereikbaar tijdens onze aangegeven openingstijden. Buiten openingstijden kun je per mail contact opnemen.

Openingstijden

 

Contact

WV de Pettelaer 

Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postbus 5015
5201 GA 's-Hertogenbosch
 

Contactpagina

 

Route   

Watersportvereniging de Pettelaer ligt in beschermd natuurgebied de Bossche Broek. Daarom is het helaas niet mogelijk om zomaar met de auto naar de vereniging te komen. Er zijn parkeergelegenheden op loopafstand van de vereniging die toegankelijk zijn voor iedereen. Leden met een polderpas kunnen de vereniging altijd met de auto bezoeken. 
 

Route & Parkeren

 

Heb je een vraag?

 073 61 47 884


We zijn telefonisch bereikbaar tijdens
onze openingstijden. Buiten
openingstijden kun je per mail
contact opnemen.

Openingstijden

Onze partners in kwaliteit

 
 
 
 
 
logo-2022-alt

 
Verenigingsregels           Privacybeleid        Wijzigingen voorbehouden           ©Watersportvereniging de Pettelaer 2023

logo-2022-alt

Verenigingsregels
 
Privacybeleid
 
Wijzigingen voorbehouden
  
©Watersportvereniging de Pettelaer 2023