Logo WVP de Pettelaer

leren Zeilen

De watersportvereniging de Pettelaer organiseert een aantal cursussen voor zowel jeugd als volwassenen met het doel vertrouwd te raken met, en plezier te beleven aan het avontuur dat de watersport te bieden heeft. Er zijn verschillende cursussen en trainingen gepland.

W.V. de Pettelaer heeft naast de reguliere zeilcursussen ook aandacht voor de opleiding van oa jeugdzeiltrainers (zie 7 en 8). Deze opleiding verloopt onder auspicien van het Watersportverbond. Er is door het Watersportverbond een traject uitgezet voor de aankomende jeugdzeiltrainers. Deze bestaat oa uit de modules rescue, asistent jeugdzeiltrainer en jeugdzeiltrainer. Het echte clubdier kan vervolgens verdergaan met de module verenigingstrainer en als je zelf veel wedstrijden hebt gezeild of zeilt kun je bij ons ook nog zeilwedstrijdtrainer worden. 


Inschrijven voor cursus

Schrijf u nu in voor een cursus zeilen of surfen

Door het seizoen heen heeft WVP tevens een 12 of 13- avonden training (zie 6) om wedstrijdervaring op te bouwen. Naast deze wedstrijdtraining zit je frequent in je boot waardoor je ervaring sowieso toeneemt. Een gezellige en onderhoudende training waar je veel kennis opdoet. Dan is er ook nog het klein vaarbewijs (zie 5). Wil je meer met je boot en verder door Nederland met je zeilschip of motorjacht dan kun je ook daarvoor terecht bij WVP. Elk jaar wordt deze curus 1 of 2 keer gegeven. Meestal start ze in het voor- of najaar.

Zoals u leest heeft WVP zeer veel te bieden voor zowel beginnende als gevorderde zeilers.Gezelligheid en sportiviteit zijn peilers waarop WVP graag wil bouwen. Met onze 300 leden, gezinsleden kan dat ook niet anders. De wedstrijden van WVP worden door veel kinderen bezocht om te strijden op het water en om aan de ouders te laten zien wat zel allemaal al niet kunnen.(inschrijformulieren staan onder het menu-item inschrijven. Watersport vereniging de Pettelaer geeft alleen les aan leden, wanneer u inschrijft voor een cursus wordt u lid, daarvoor worden kosten in rekening gebracht).

Theorie en interactief oefenen

Hieronder vindt je verwijzingen naar interessante websites over zeilen, vaarbewijs en de theorie achter zeilen. Ook staan hier leuke interactieve oefeningen en spelletjes. Mocht je zelf een leuke pagina gevonden hebben die hier niet tussen staat dan horen we dat graag van je!

Theorie

Interactief oefenen

 

 

Contact

Bezoekadres:

WV de Pettelaer
Zuiderstrandweg 1
5216 HH 's-Hertogenbosch

Postadres: 

WV de Pettelaer
Postbus 5015
5201 GA ´s-Hertogenbosch

Telefoonnummer 073- 6147884

 

 

Routebeschrijving

Parkeren is sinds de invoering van belanghebbenden niet gemakkelijker geworden.

Klik hier voor uitleg waar te parkeren voor NIET vergunningshouders.

Maar ook voor leden met  "polderpassen"

 

 

Locatie

Social media

Facebook: WV de Pettelaer